Sliten

Ja nu är man si sådär lagom sliten efter två dagars partajande. Men det får det vara värt, tror inte jag orkar spinna vidare och berätta allt knasigt som hände i minsta detalj utan ni får en liten överblick och några bilder, dock orkar jag inte med att lägga upp alla 119 bilder jag råkade ta, men några små godbitar kan ni få se.  Vi anlände på båten strax för 18:00 i söndags, väntade på att taxfree butiken skulle öppna så vi kunde köpa krök, sen gjorde vi oss i ordning och vart skitfulla. Dagen efter gick vi upp, ut till Tallinn vi 12-13 någon gång, åt på en jätte god restaurang, och gick till närmaste köpcentrum för att inhandla sprit. Sen tillbaka till båten där vi sov en stund till sen söp vi, somnade någon gång men vaknade skit full och när kära pappa hämtade oss var jag fortfarande full ska jag berätta för er. Nu är jag dock lite bakis och ska sova tidigt. haha


                





      



           

Restrerande bilder finnes på min Facebook, vad skulle ni annars tycka om mig. hihi

http://www.facebook.com/album.php?aid=69332&l=df4f0&id=546275994

http://www.facebook.com/album.php?aid=69338&l=e041a&id=546275994

Men imorgon är det nyår som sagt, Party hos mig efter vi ätit middag hemma hos Karin eller om vi nu flyttar middagen hit? Men det kanske blir för jobbigt. Mig kvittar det. Detta inlägg var kanske inte det roligaste, men alla går vi upp och ner, tänk på att jag är bakis =P.
 
Ja just ja jag gjorde av med lite mer än 3000 kr, inte för att jag fattar hur, men saker fick jag med mig hem och det känns lite värt det. Nu får jag leva fattigt ett bra tag, men sprit har jag så det räcker och blir över ett tag framöver. haha


Tallinn


Snart beger det sig av till frihamnen och ms Victoria (tror jag det var) till Tallinn. Har faktiskt packat ner en kamera så hoppas på att jag kan vara duktig och ta lite bilder så ni andra som inte följer med får se hur roligt (i alla fall förhoppningsvis inte tråkig) vi ska ha det. Har tre väskor med mig!? En "handväska", en lite mindre cylinderformad som jag packat ner två par skor och alldeles för mycket kläder i, sen en stor väska som går på hjul ^^, den ska fyllas med diverse sprit och skojigheter förhoppningsvis. Just nu ligger den cylinderformade väskan i den stora väskan som går på hjul, blir lite lättare så, fattar inte hur jag ska komma av båten med all packaning, men förhoppningsvis får flaken plats i stora väskan så jag slipper ah mer att släpa på. Hihi




Så nu kommer det inte bli uppdatering som tidigast tisdag, jag är som sagt ingen "stor" bloggare så har inte lust eller ork till att lära mig hur man bloggar från en mobil. Jag suger ibland =P men ni älskar mig ändå. Ha det bäst, det ska jag förhoppningsvis ha =)

Puss


Shopping day

Jag hoppas för Gudarnas skull (även fast jag bara tror på en) att Anna följer med till Tallinn imorgon, en resa utan henne skulle bli alldeles... alldeles... (motsatta ord till underbart?) HEMSKT! Hon är min räddare och en av mina närmaste vänner.




Idag blir det i alla fall lite mellandagsrea shopping är tanken, ska se om man hitta något kap, men brukar inte ha tur när det är rea, har bara tur när det är rea på udda säsonger inte på en stor helg som denna. Men vem vet =P. Måste i alla fall ha ett par lite varmare svarta strumpbyxor, tänker mig lite i bomull/ull varianten som ser lite tjockare ut. Skulle nog vara snyggt till den grönglittriga klänningen som är tanken till nyår. (Ber fortfarande för att nyår ska kunna hända hemma hos mig, päronen har nu två alternativ de är bjudna på, Ekerö eller Gävle. Hoppas på Gävle, långt och bra ifrån mig HAHA)


Imorgon är det som sagt Tallinn som gäller, spännande, längtar ja helt otrolig vad jag hoppas det kommer bli en bra resa (speciellt om Anna lyckas kunna följa med trots omständigheterna).


Godmorgon

Vaknade för ca 1 timme sedan, har hunnit äta frukost bestående av julskinkmacka och juice. Ingen risgrynsgröt i dag heller, men har kommit underfund med att jag ändå bara får dumping utav det, så lika bra att skippa det, vill verkligen inte må dåligt idag. Har vaknat rätt och första måltiden låg bra i magen, ska bara se till att äta regelbundet idag så jag inte blir en gnällig tjur fitta och förstör stämningen. Gjorde nämligen det igår tyvärr, men man kan inte rå för sitt humör ibland, och ibland tycker man som man tycker.


Gud älskar mig ändå. Idag kommer de från Gävle hit, samma visa idag igen, mat, julklappar, fika osv. Men imorgon blir det förhoppningsvis lite shopping för lite av pengarna man fick. Hoppas alla haft en underbar jul, lite bättre än min i alla fall =P ha det bäst idag med.

Puss


Middagen över.

Det var gott, jag gick ifrån bort gråtandes. Okej att jag inte varit världens trevligaste idag, mår piss och allt tjat gör inte saken bättre. Jag får skylla mig själv, har inte varit trevlig eller försökt, fräser och muttrar mest otrevligheter. Men verkligen avskyr att vara bland fulla vuxna människor!


För saken är ju den, älskar min pappa, men jag verkligen avskyr när han dricker! Jag verkligen hatar honom då, för han blir trevlig en stund, men vips kan han bli lika otrevlig, samma sak med hans smärtstillande tabletter han tar på grund av hans rygg, ena stunden verkligen vill han vara där och hjälpa till, älskar mig. Men den andra sekunden om man glömt eller orkar inte ta ut diskmaskinen eller han tapper någonting i golvet blir det skrik och gorm i huset. Skulle inte ha något emot att egentligen ha hon hemma på nyår om det inte vore faktumet att han skällt ut alltför många av mina kompisar så det blir jobbigt för mig, pinsamt och om inte värre att hatet växer, för vågar ju knappt ta hem människor hem på grund av hans humör, svårt att pricka in rätt dag och tid man ska ta hem en blivande pojkvän eller ny kompis bara det med.


Jag gör det säkert värre än vad det är på grund av mitt beteende också, men jag orkar verkligen inte mer! Som många sagt idag, LÅT JULEN BLI EN ALKOHOLFRI DAG FÖR ALLA OCH FÖR INTE MINST BARNENS SKULL!!!!


Sover

Kalle anka och hans vänner var mysigt som vanligt, somnade dock någonstans emellan askungen och tjuren Ferdinand, inte så länge tror jag, men missade väl några "hälsningar". Som tur är e man väl gammal nog att komma ihåg alla de traditionella "korten", synd vore det väl annars =P. Men mitt minne ska man inte tala om.


Inga släktingar än så länge, blir ju dock inte så många, de från Gävle kommer inte förens imorgon. Men blir ju ändå julafton idag med julbord och julklapps öppning. Är hungrig nu! Eller hungrig och hungrig, känner att jag måste äta, har ju som sagt inte så stor magsäck längre, i och med det måste jag äta lite oftare på grund av blodsocker och skit, men när det blir som nu och annars när jag inte hinner planera in måltiderna blir jag trött och seg, blodsockret är så nere. Men men.. Jag överlever förhoppningsvis, precis som hela julen. Får se om man orkar gå på midnattsmässan, det är mysigt, men får se om jag orkar prioritera det i år.


God jul suckerzzz

Nu är det jul igen, samma visa varje år, jag hoppas jag kan uppdatera så ni får lite försmak vad jag nu ska gå igenom de här dagarna som släkten kommer hit, speciellt de där gamla tanterna (mormor och hennes syster). Hoppas jag inte får ett psykbrott och gör nog obetänksamt, men det är sååå enkelt att de kliver över min långa gräns av tålamod som jag ändå tycker att jag har. De lyckas alltid på något vis. Mutter...


Ingen risgrynsgröt fick man till frukost, men en knäckemacka med julskinka vart det i alla fall, mums =). Kalle kan jag lova er att det blir, det missar jag aldrig. Men kan du vissla Johanna kan man faktiskt skippa, seriöst den börjar bli TJATIG! Fint budskap ja, men inte modern eller relevant för den svenska jultraditionen tycker jag inte.


Hur ska jag överleva denna jul?


Dan före dopparedan (eller hur fan det nu ska vara).

Färdig pyntat, städat och maten är säkert klar snart den med, men det är ju inte förens imorgon det är julafton? Små syskonen gå och nynnar på varsin jul låt, är inte livet toppen? Nej blir mest irriterad, är trött och täppt i näsan, det kom bara pang på, vågar man gå ut och jogga ikväll då? Måste ju träna med tanke på all alkohol man ska konsumera på Tallinn kryssningen.


Jag ska förvåna er alla med ett viktigt avslöjande... har inte en ända jul pryl i mitt rum! Pynt är mysigt och härligt, men i mitt rum får det gärna vara precis som innan, lite mer välstädat dock. Haha. Men orkar seriöst inte med att sätts upp julstjärna och adventsljusstake som sen ändå ske ner om någon vecka eller så. För mycket slöseri mer energi säg. Gillar vår julgran och julpyntet i vardagsrummet osv. Men i mitt rum ska det vara som förr =P, blir väl annorlunda när man flyttar hemifrån och skaffar eget.


Egentligen skulle jag kunna slå blondinbella och alla andra stora bloggare med flera inlägg om dagen, men vad tjänar det till? Blir jag mer intressant för att jag uppdaterar om minsta lilla varje kvart? Skulle inte tro det, har märkt till min förtjusning att jag ändå har en trogen skara läsare på ca 5-10 pers om dagen, självklar mer ibland om jag är flitig att uppdatera varje dag, men är glad ändå. Skriver ju egentligen inte för dem som läser utan för mitt eget egos skull och mina tankars konstiga banor. Som jag nämnt så många gånger tidigare.


Miserabel

Världens sämsta uppdatering, JA! Har inte haft motivation eller något att skriva om direkt, men en sak ska jag tala om för er har försökt bloggat men inga ord kommit fram, så viljan finns fortfarande bara att inget extra ordinärt händer i mitt tråkiga liv. Ibland ljuger man, ibland förvränger man sanningen, hittar på lite bi-historier som egentligen inte hör till, men som får en att tro att den andre mår bättre av det.


Nyår? Hemma hos mig kanske, ska försöka få bort päronen och syskonen så man kan ha lite trevlig middag och ett litet partaj hos mig i år, vore trevligt, om inte annat bekvämt och nära. Orkar nog inte åka så långt efter festandet på Tallinn kryssningen 28-30.


Åter till kill-problemen, hur blir det rätt? Får man dejta flera samtidigt? Hur säger man att någon inte är ens typ, och hur visar man att den andre är ens typ? Utan att bli för känslomässigt involverad så man sårar någon annan eller sig själv? Jag tror mig ha hittat rätt, men han kan lika väl vara som de andra jag faller för, visar intresse sen låter mig hängas, hur stoppar jag fallet och kan ligga på en normal nivå? Vill verkligen inte bli miserabel och så sårad jag varit alla dessa gånger tidigare!


Kultur

Man har rätt att bli arg ibland, att få må piss och bara vara allmänt nere någon gång. Man måste inte hela tiden vara glad och förstående. Någonstans måste kurvan brytas. Har som sagt klippt mig och färgat håret för någon vecka sen eller vad det nu var, lovade en bild, nu kommer några.




                       

Idag ska jag vara lite duktig och kanske gå på ett museum, har jag inte varit på på evigheter. Sen skolan tror jag, så dags att bli lite kultur involverad igen, undrar vilket museum det blir? Ska äta lite lunch och sen beger sig äventyret av =)


Jippi

Nu har jag varit dålig på att uppdatera igen, förlåt att jag tjatar om sånt, men ibland har man inget att skriva om och ibland så vill man inte dela med sig och ibland så vågar man kanske inte skriva vad man gör och tycker trotts att detta ska vara en så ärlig och öppen blogg som möjligt så kan jag inte medvetet såra någon genom att skriva ditt eller datt som kan tolkas ditt eller datt, lite eftertanke med inläggen måste man ha. Jag vill inte vara orsaken till någons sorg, eller de trodde någonting om mig och så var det inte så, ibland hinner man inte tala om direkt till en person och då måste bloggen få vänta med att få den historien också, man måste se till personerna först. Nu svamlar jag igen och inte många förstår. Men så är det.


Har äntligen fått tillbaka min fina rosa mobil, fick en helt ny mobil faktiskt (billigare så för dem?) hehe, men fick behålla min gamla batterilucka på grund av klistermärkena tror jag, så glad är jag att klistermärkena fanns kvar och att de tänkte lite på mig =) dock är ju inte mina nummer kvar, men de viktigaste har jag skaffat fram nu tror jag. Men ett stort MINUS är att jag inte fick mitt batteri tillbaka!!! Så klantiga de är. Hade inte gnällt om jag fått mitt gamla tillbaka bara jag fått ett batteri! Men nej nu måste jag vänta 1-2 dagar tills ett nytt dyker upp i brevlådan... mutter...



Ovanligt

Oj oj oj, kommer verkligen att skriva ett annorlunda blogg-inlägg idag. NOT! Haha självklart handlar det om IDOL. Har inte sett på så mycket idol men Lars åkte ut, Lars var ju min favorit. Men nu är det final och nu ska det tittas. Alice och maltesen Kevin som tävlar, Kevin är helt okej men förstår egentligen inte varför han har en sådan sto fans skara som ändå röstar på honom. Han är väl bara enkel att tycka om helt enkelt. Men Alice är söt ^^. Så egentligen spelar det ingen roll för mig vem som vinner, men för ordningens skull så är det väl en killes tur att vinna, för var ju en tjej förra gången, så varannan gång som det varit hittills tycker jag låter bra i mina öron, ej könsdiskriminering här inte =).






Jag tänker inte och orkar inte just nu lära mig hur man får upp Youtube filmer på sin blogg, det är nog för avancerat för mycket tyvärr, män länkarna nedanför är några låtar från kära Lars ^^


http://www.youtube.com/watch?v=QTDXvN2MhdA&feature=dir


http://www.youtube.com/watch?v=s40-Eq9n0TY&feature=related


Avancerat

Idag har jag faktiskt varit duktig, har inte tränat dock på grund av detta regn/slask som dimper ner från himmelen. Suck. Men har handlat tvillingarnas födelsedags present idag, tog sitt tag, inte världens avancerade men förhoppningsvis användbart för deras del. Nu är det bara föräldrarnas julklapp kvar, enkelt men ändå svårt, hum... lätt eftersom det bara egentligen är att tänka på vad vi behöver till hemmet så kan man ge dem det, kanske inte världens roligaste, men de blir lite glada i alla fall =).


Det är lucia i helgen, mysigt men ingen tradition jag följer, eller inte sen skolan slutade i alla fall. Kommer ihåg när man var liten och man gillade att ta på sig det där vita linnet och glitter och ljus, ja allt vad som hör till. Sen i tonåren vart de ett måste att supa eller tanken var det i alla fall, kommer inte ihåg om jag hade några fyllor på lucia under min tonår. Säkert någon men inte världens hysteri för min del. För många tonåringar verkar det vara det, men ser hellre lucia som en mysig helg, lugn och harmonisk. Snart är det jul!


Tankar, snåljåp

Nu är jag lite tråkig tycker jag själv, vad har jag att skriva om egentligen, vad vill jag avslöja? Hur tänker du nu egentligen Emelie? Jag har svårt för att få ner mina tycken och tankar till ord på ett dokument, eller svart på vitt som det brukas kalla, blir mest flum tycker jag själv, inte väl skrivet för fem öre, och vem förstår mig egentligen? Men då kommer ju givetvis frågan upp, vem skriver du för då Emelie? Jo mig själv, vill verkligen bättra mig på att kunna utrycka mig skriftligt, och det här är verkligen en utmaning, kanske lätt för vissa, men för mig tar det verkligen emot att trycka ner tangenterna och forma något som ska bli till en läsbar text för andra. Därför jag saknar motivation till högskole-/universitetsstudier just nu tror jag. Ska inte ljuga har aldrig haft skrivandets förmåga, har svårt för att bygga korrekta meningar och alla dess ordklasser och former, vem bryr sig egentligen? Men det är så det ska vara och det är så det bli snyggt!




Sen hittade jag min efterlängtade, eller har för mig att den var den i all fall på H&M i västermalmsgallerian, den har jag trånat efter och velat haft sen slutet av sommar, men nu när den finns och i min storlek, har jag köpt den ännu då? Svaret är NEJ! Varför? Jo för Emelie har slösat så himla mycket pengar på sig själv och nu när hon verkligen vill ha någonting börjar hon helt plötsligt bli snål (fattig efter som hon slösat så mycket innan). Sen alla dess julklappar (bara till familjen) och födelsedags presenter och utgång och Tallinn resa gör än inte direkt ännu mer rik. Måste helt enkelt skaffa mig en rik pojkvän som vill slösa pengar på mig =P haha



Gastric bypass

När man förlorar så många kilon av sin fetma som jag gjort på grund av min gastric bypass operation för lite mer än ett halvt år sen, förundras man själv över hur stor man var förut. Såg lite gamla bilder hos Caroline igår, och jag kan ärligt tala säga att visst tyckte jag att jag var stor, men inte så stor när jag väl var stor, varför låter man sig bli så stor? Jag har/hade svårt med självdisciplin, hets ätande och helt enkelt saknad av motivation. Inget av detta gick ut över mina kompisar eller familj på ett negativt sätt, var oftast glad och positiv för att dölja mitt missbruk. Har gått upp och ner i vikt en del, för när jag väl finner motivation så gör jag det till 100% och då går det, men sen tappar man det om det inte blir till en vana, och det har jag aldrig lyckats med tidigare. Men nu hoppas jag att jag med mina förändringar kan skapa mig ett nytt liv och lära mig äta och leva rätt och sunt.


Nog tjatat om det, visst kanske det kommer fler inlägg om mig och min operation. Men inget som orkas skrivas nu. Ska snart till Sofies place och vara lite social, har börjat umgås rätt så mycket med både Sofie och Caroline (kända som tvillingarna) på senaste tiden, känns lite kul att vi hittat tillbaka till varandra, självklart har man alltid umgåtts och så men inte alls lika mycket som på senaste tiden (väldigt mycket dricka har det också blivit) men ingenting negativt, bara att Emelie inte ska dricka så mycket alkohol. Men det löser sig, jag vet ju när gränsen går som tur är.     


Mys, hejdå och klapp.

Har egentligen inte så mycket att skriva om, eller jo, men detta inlägga ska jag lägga in lite bilder på camillas hejdåfest, ja hon är ju i Asien och har det bra nu. Även bilder från Sofies adventsmys i helgen som var.

 Camilla                   Sofie, jag och Carro


                                    MUMS!


SHOT!                    Får man verkligen ha fötterna på bordet, på en fest! Okej  att det var en avslappnad skön fest, men ändå?!


 FINAST!





ADVENTSMYS!



  Flower Power                  


 
När man är FULL ska man inte skicka fylle-sms. Att man aldrig lär sig.

SKOR!

Dålig och taskig uppdatering jag vet, men har haft fullt upp. Tisdags-öl med coop gänget (jag jobbet inte på coop). Jag gillar att festa med dem, avslappnade och sköna, fast i och för sig så är det Caroline och Sofie som är huvudpersonerna, tror de är de som orkar? Alltså arrangera  tisdags-öl osv, och det är bra att det finns sådana vänner =). Full vart jag igår i alla fall, kom hem typ vid ett, men kunde inte somna förens vid två för det snurrade så jävligt i huvudet, men jag kom upp på morgonen och klara av och jobba, så det så! Har nyss varit hos Nanna och klippt och färgat mitt hår så nu är jag fin fin i huvudet =). Har ju inte min mobil och orkar inte krångla med kameran ikväll så bild får ni säker en annan dag.


Ska bara skryta lite om mitt fynd till skor, jag älskar skor! Det skulle gått på 680 pix, men jag fick dem för 299, då kan man bara inte säga nej! De är ju såååå snygga.






två andra favoriter ^^

                                      


Just let me be

I dag har det varit en relativt lugn dag, jag vaknade, åkte till sjukgymnastiken, tränade, åkte hem, sov, åkte till jobbet, kom hem, åt mat och nu sitter jag här. Så spännande liv säg. Har i alla fall planerat vin och god mat med Carro på fredag efter jobbet, det ska bli mysigt, har i och för sig sagt att inget mer dricka, men jag är lättövertalad och gratis gott vin till maten tackar man icke nej till. Haha.


Det slog mig helt plötsligt på tunnelbanan idag hur dåliga vi svenskar är på svenska ord, finns så många synonymer och finare ord att använda än de vardagliga ord som annars används. Ett exempel jag kom och tänka på är ordet rabatt, är både rabatt på kanske skor så de bli lite billigare, men även en rabatt med ogräs eller blommor som vissa kallar det *ironi*. Men tanken är ändå att det finns andra ord så som reduktion, minskning, sänkning, blomrabatt, blomstersäng med mera. Varför använda ett ord som betyder två helt skilda saker? Tåls att analysera mera säg.


                                           

Det här med plugga är inte min grej, fick idag ett erbjudande om att skriva någon annans svenska uppgifter, där ibland referat och en lite novell typ. Men jag tror ärligt talat inte jag ens palla gymnasie grejjer, är så trött på att plugga, finner ingen motivation! Och det är jävligt synd ska jag tala om för er, är inte lat, bara så trött. Vill ha en ordentlig utbildning, men visst kan man vänta till senare? Måste jag verkligen känna sån press att göra det så fort att jag istället inte gör det alls eller slarvigt? Inte bättre att jag gör det när jag finner motivation. Jag vet inte, så klart jag ska göra som jag känner men så kluvet allting ändå är.


RSS 2.0