Iiiiiii

Ja så var det ännu en vecka som påbörjats. Helgen var realtiv händelselös? Hmm... ljög jag inte lite nu? Men jag jobbade mest i alla fall.. skönt att få lite variation med hemtjänsten och de gammla där, känns så värdefullt på något sätt, givande för min del, visst jag får skit kasst betalt men det är ett jobb för just nu.. plus att jag har ju faktiskt butiken på vardagarna. Så just nu funkar det bra, men som tjatat tidigare borde jag verkligen ta tag i mina rester! Ska jag plugga vidare på lärarprogrammet eller byta inriktning? Åldersgrupp? Vad fan ska jag bli? Hemmfru eller?

...


Alla gör vi misstag.

Ja alla gör vi misstag, jag gjorde mitt förra helgen... har aldrig gjort det tidigare, kanske var det för att klänningen var snygg? Jag kände mig het? Mäh! och så detta... jaja vem bryr sig, jag lyckas ändå aldrig, detta bevisar ännu mer att jag kommer bli en ensam gammal 80-åring när jag blir gammal, eller kan man lärar gamla hundar nya trick? När ska detta vända?

Suck...


åh

Vad ska jag säga? Jag finner inga ord... imorgon är det jobb, likaså dagen efter det och måndag-fredag veckan därefter, som tur är så jobbar man kanske inte hela 10-18 måndag till fredag utan någon dag kanske 10-14? Kommer inte ihåg just nu, dags att sova. Puss


Redan...

Ja det är redan onsdag, veckanorna går för fort. Vad gör jag? Jo precis som innan allt emd magen, jag jobbar och sen lite träning, kanske hinner träffa någon då och då... vill hinna med mera!


Så ja...

Nu var New Moon avklarad på bio också. Helt klart sevärd. Men jag är inte som de andra "fanatikerna", blir inte helt till mig. Tycker det är en fin saga och visst vissa bitar i filmen är bra gjorda. Som sagt helt klart sevärd och ska nog se den nästa som kommer också. Precis som Harry Potter...haha Nörd =P

Hemma här luktar det lussebullar, min far bakar det den här helgen av någon anledning? Advent är väl inte för ens nästa helg? Ja vad vet jag. Vad bryr jag mig?

Just ja, vi var ju på Garbos i Sundbyberg i Fredgas, Kul? Ja så in i helvete! Att en klänning kan göra så mycket. Visst jag vet att jag ser hyffsat bra ut, men att känna sig snygg när man har någonting snyggt på sig är det ultimata, gjorde ett bra köp med den klänningen. Köpte även en till förra helgen... tog nyss bild på dem så kan ni andra få se. Den första var den jag hade på mig i Fredags...









Gastric bypass

NU KAN EN DEL BLI ARGA... har iaf suttit och skrivit av mig, måste bara få ut det på något sätt...

Jag må vara jävligt dum som tar upp detta ämna. Mina tankar och åsikter om denna operation och människor som gör den! Men det är ett fritt samhälle jag lär reta upp några om det finns de som läser den här bloggen och gör som jag tycker är ”fel”. Men då får de tycka de… jag får yttra mig! Det är väl därför man har en blogg?

 

I alla fall… ska börja med att säg att jag inte är bästa, jag vet inte alltid rätt jag gör inte alltid rätt!! När jag var mindre tränade jag, och med jag menar jag att jag valde mina föräldrar ingen kompis… jag tränade simning och senare även handboll, detta gjorde jag även fast kompisar som jag tagit med till träningen slutat. Jag fortsatte.

 

Men tillslut så slutade jag med båda två. Det var då min viktuppgång var dramatisk, jag gick upp, gick upp massor, gick upp ännu mer i vikt. Var aldrig ”smal” när jag tränade heller, har alltid varit den tjocke.. men då hade man i alla fall någon slags balans i livet när man hade träningen? Men åter till det innan, jag gick upp, jag gick senare ner med hjälp av bantningskurer osv. gjorde jag några gånger. Det mesta av viktuppgången och nergången hände under och efter gymnasietiden.

 

Tillslut tog jag mig i kragen och bad om en viktminskningsoperation (Gastric bypass). Stod i kö ett tag eftersom jag tillhört Huddinge överviktenhet sen jag var ca 10 år gammal. Men efter ett tag så bytte då åt mig till S:t Görans och där fick jag snabbt träffa läkaren och en operation bara 1-2 månader efter. Effektivitet? Javisst! Men berodde väl mest på min bakgrund att jag har dokumenterad erfarenhet osv.

 

Det var inget lätt beslut, men livsviktigt. Jag insåg där med också att jag måste ändra mitt liv helt. Maten intaget skulle ändras pga. operationen då man inte kan äta så mycket i början och automatiskt gå ner i vikt. Men sen då? Magen går att töja, gör man fel så är man tillbaka i samma vanor igen som man ville ah hjälp med.

 

TRÄNING!!!! Är A och O, jag säger inte att man ska träna som ett freak som jag gjorde i början ca 4-5 gånger i veckan. Men man måste TRÄNA! Man får visserligen ”gratis” nergång av övervikten i början, men sen då? Jag är jävligt glad att jag tränade, När jag orkar ska jag försöka bjussa på en bild hur min kropp ser ut. För utan träningen tror jag att jag haft mer ÖVERSKOTTS HUD än vad jag har nu!!! Inget jag behöver en till operation för som det är för andra. Säger inte att de som behöver en buk plastik inte tränar, men finns de som inte tränar faktiskt!

 

OCH DET ÄR DET SOM GÖR MIG UPPRÖR OCH ÄR ANLEDNINGEN TILL DETTA INLÄGG! JA JAG SKRIVER MED STORA BOKSTÄVER IFALL NÅGON LÄSER DETTA OCH INTE FATTAR MIN ALVARLIGHET I DETTA!

 

Jag läser FLERA bloggar om framförallt kvinnor (mest kvinnor som bloggar), som gjort en Gastric bypass operation. Vissa tränar och jag är jätte glad för deras resultat! Deras livsförändring! Sen finns det dem som INTE TRÄNAR! SKRYTER MED HUR FINA DOM ÄR HUR SNYGGA DOM KÄNNER SIG. MEN DE TRÄNAR INTE!

Ett exempel taget av en blogg jag läser hon svara på lite frågor ibland:

 

Idrottar du: Inte om jag inte måste...

 

Sysslar du med någon idrott: Nää.

 

SÅDANT GÖR MIG RÄTT SAGT FÖRBANNAD. JAG VET INTE OM HON BETALT OPERATIONEN SJÄLV ELLER FÅTT DEN AV LANDSTINGET. MEN HAR HON FAN FÅTT OPERATIONEN AV LANDSTINGET SÅ ÄR DET SKATTEPENGAR!! OCH DÅ TYCKER JAG MAN ÄR SKYLDIGTSAMHÄLLET ATT ÄNDRA PÅ SIG! För att en sådan operation kostar… ändrar man sig inte och sen återgå till sina missbruk (mat i det här fallet) bli överviktig igen. Då blir man ju en börda för samhället igen! Vad var du mening med operationen. Se snygg ut ett tag?

 

Nej förlåt nu har jag spårat in på en stackars ung tjej, ja hon är ung… hon fortsätter röker (jag tycker man ska i den utsträckningen man kan, försöka sluta efter en sådan operation. Det gjorde jag, visst kan jag ta någon vid enstaka fest men annars så NEJ!) Hon fortsätter festa vilt… Nej nu ska jag sluta. Avrunda här.

 

Det viktigaste med detta LÅNGA inlägg om Gastric bypass är att berätta lite bakgrund till min egen och min synpunkt om mig själv och andra!


Nu har jag varit dum

Har försummat denna blogg lite, är bara otroligt glad (lite trött) har ju börjat jobba igen, så det tar lite på krafterna, men skönt att vara tillbaka! Fit for fight LiXom!

Haha annars, fullt upp efter jobb, i måndags var det till att fira Anna som fyllde 21 och igår vart det lite träning. I dag blir det kanske inte helelr sängen förens vid 23 men så länge det är så så får jag åtminstonde ca 8 timmar sömn om inte lite mer, handlar ju bara om att också somna in när man väl ligger i sängen, så man inte ligger och tänker på onödiga saker...haha


Billigt

Soft... så som jag ojat mig för tandläkaren, trodde jag hade minst 4 hål och skulle behöva dra ut alla visdomständerna bara för att nu skulle jag betala. Vad hade jag då? Jo 2 små hål som de inte ville göra någonting åt! Så inge återbesök förens om 1-2 år ska dock till tandhygienisten hade lite karies men inte mycket vad han sa... något ska de väl tjäna pengar på =P haha
Och vad gick det fina tandläkarbesöket på då? Jo hela 50 svenska kroner! Jag vart ruinerad!!! Haha så billig hade jag aldrig tänkt mig att det skulle bli, visste att det skulle bli billigare tack vara tandvårdsreformen och de där "checkarna" men trodde ändå jag skulle behöva betala 300 spänn eller nått, men va fan är 50 kr?


Faderullan lej....

Ja idag var det då Farsdag, han fick några nya t-shirtar (det behövde han)... sen bar det av hem till min faster och fira hennes man som fyllde år, god sallad, tårtan var god, men här sitter jag nu och mår lite illa... otippat? Nej knappast =P Men va fan sånt är livet.
Annars har jag väl inte mycket att tillägga just nu, livet rullar på, ska bli bättre på att höra av mig till folk! Fast folk kan höra av sig till mig med om jag glömmer faktiskt =D haha
Kramen


Oj vad tråkig jag ahr blivit...

Världen sämsta bloggerska...kan man ens ha ett jobb som bloggar/bloggerska? Lite illa =P Men viss lyckas tydligen jävligt bra och tjänar en del stålar på just sin blogg. Tur att min blogg aldrig kommer bli så stor. Vilka läser jo antagligen bekanta, vänner, familj, vänners bekanta, bekantas bekanta. Ja helt enkelt de som vet vem jag är... eller har jag fel? Någon mystisk beundrare eller någon som inte allas känner mig som gillar eller i alla fall följer min blogg lite? Hojta till i sådanafall, vore kul att veta! =) Men är man en mystisk beundrare kanske man vill vara anonym Emelie? Oj så långt tänkte inte jag... haha
Jag är så smart ibland...
Något annat nytt? Ja faktiskt börjar må hyfsat bra nu, 1 vecka kvar drygt tills jag börjar jobba igen (ser så fram emot det!) har snart myror i benen känns det som och vet inte vart jag ska ta vägen. Dock har jag lite svårt att vara ute längre stunder stå och gå längre sträckor ännu. Men det ska övas UPP!!! Så det så.
Hejs svejs!


Svin-sputan...

Ja igår tog man alltså Svin eller Gris-sprutan som den kallas. Gjorde inte ett dugg ont (är väl imun mot nålar sen alla sjukhusbesök) Och idag gör det inte alls ont. När min mamma hade tagit den så gnällde hon som fan dan efter och hört flera som sagt att de blivit lite svullen och det gjort lite ont just där. Vad känner ja.. ja inte mycket, möjligtvis lite 1 på en skala på 100 att det ömmar.


Fann jag ro...

Ja igår gjorde jag det jag läng längtat efter. STÄDAT i mitt stökiga rum. När man är och har varit sjuk (och lat som jag är) så sammlas allting på hög. Rena kläder i soffan istället för upphängt i garderoben, massor med papper och dylikt på skrivbordet. INGEN ORDNING OCH REDA! Men nu ser det hyffsat bra ut. Det gör det alltid efter jag städat och jag känner mig sjukt stolt. Men ca 1 vecka efter allt så ser det likadant ut igen! Att jag aldrig förändras. Har massor mer jag skulle behöva göra. Rensa lådor och papper. Sätta in viktiga papper i en pärm så jag har allting samlat, fixa allt studiematriel efter behov... (ja ska väl lyckas med resterna någon gång hoppas jag?) Måste ju fixa resterna för att ens få återgå till studierna och inte minst för att få studielån. Kanske ska läsa andra kurser om jag inte ska tillbaka till lärarprogrammet så att jag får upp poängen då bara? Men om jag inte ska bli lärare vad ska jag bli då?!
GAH! ÅNGEST!


Mupp

Ja vad har jag att berätta? Inte mycket, det händer inte så värt mycket i mitt liv just nu... När ska jag hitta rätt!!? Borde städa, borde tvätt... men orkar man någonting utav det ?...
(nej)


RSS 2.0